Bedankt
22 augustus 2024 - Medemblik, Nederland
16 augustus: Nicole komt aan boord. Ze wordt van het station opgehaald door Giesela en samen komen ze me helpen om het schip klaar te maken voor de doop morgen. Voor Giesela is het dubbel werk omdat ze ook haar boot, mijn 'oude', schoon maakt om acte de préséance te geven tijdens de doop. Aan het begin van de avond vaar ik de boot, samen met Nicole, naar het Regatta centrum Medemblik. Ik heb eerder in week al de ligplaats voor het restaurant gereserveerd. Een prachtige locatie voor de doop.
17 augustus: In de ochtend weken we samen de lijst met klussen af. Het schoonmaken van de romp langs de steiger vergt het meeste tijd (en energie) maar het resultaat mag er wezen.
Netjes op tijd zijn we klaar om de gasten te ontvangen. Vanaf half een druppelen de uitgenodigde gasten binnen en worden getrakteerd op koffie met gebak.
Tegen twee uur verschijnen er ook steeds meer belangstellenden voor de doop.
Om twee uur is het zover. Nicole houdt het schip ten doop met een prachtige speech, recht uit haar hart.
Eén foto zegt meer dan 1000 woorden, laat ik me daarom beperken tot foto’s.
Langs deze weg wil ik iedereen die aanwezig was heel hartelijk bedanken. Jullie warme belangstelling heeft de doop van Vita Nova tot een onvergetelijk succes gemaakt.

We vonden het fantastisch dat we aanwezig mochten zijn.
We wensen je veel geluk met je prachtige schip.